TİKA gönüllüleri Çad sokaklarını yeşillendirdi

TİKA'nın gönüllüleri, başkent Encemine'de 150 fidan dikti

ABUJA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansınca (TİKA) düzenlenen 2018 Tecrübe Paylaşımı Programı kapsamında genç gönüllüler, Çad sokaklarını yeşillendirdi.

TİKA'nın gönüllüleri Çad ayağında, başkent Encemine'de 150 fidan dikerek şehrin yeşillenmesine katkı sağladı.

Çad gönüllülerinden Oğuzhan Can proje ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bizler bugün bir fidan bir ülkeyi kurtarır diyerek başladık çalışmaya. 150 mango fidanını Çad’ın bereket fışkıran topraklarıyla buluşturduk." dedi.

Can ayrıca, "10-15 sene sonra bu topraklara geldiğimizde hem altında gölgeleneceğimiz bir ağacımız hem de bizleri sevgiyle karşılayacak o günün minik çocukları olacak." ifadelerini kullandı.

Gönüllüler program kapsamında Çad'da faaliyet gösteren bir yetimhaneyi boyayarak yetimlere destek vermişti.

AA

Gündem Haberleri

Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti