"Tezgahlardaki hamsi Yunanistan'dan getiriliyor"

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş:- "Yunanistan'da avcılık devam ediyor. Şu anda tezgahlarda olan hamsi, Yunanistan'dan getiriliyor"

DÜZCE (AA) - Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, 15 Nisan'da avlanma yasağının başlamasıyla bazı balık türlerinin yurt dışından getirildiğini söyledi.

Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Nisan'da av yasağın başlamasının ardından hamsi için yurt dışından alım yapıldığını belirterek, "Yunanistan'da avcılık devam ediyor. O taraftan buraya ithal ediliyor. Şu anda tezgahlarda olan hamsi Yunanistan'dan getiriliyor. Vatandaşlar yoklukta Yunan hamsisini tercih ediyor. En azından hamsi tüketebiliyorlar." şeklinde konuştu.

Balıkçı Volkan Sarıkaya da avlanma yasağı nedeniyle hamsinin Yunanistan'dan getirildiğini, lezzetinin Karadeniz hamsisini yakalayamadığını ifade etti.


Kültür Sanat Haberleri

Türk baklavasını ‘baklavaki’ isminden kurtarmak için dünyanın en büyük baklavasını yaptı
Akademisyenler Gümüşler Manastırı’nı ziyaret etti
Ankara’da ’Bozkırın Tezenesi’ Neşet Ertaş’a vefa
Kapadokya'da Peri Bacalarına Koruma Hamlesi
Kuşakları Buluşturan Kahraman: Cin Ali Müzesi