TESK'ten "kuyumda taksit sayısı" değerlendirmesi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken:- "Altında taksit sayısının 8'e kadar çıkmasıyla vatandaş, gram ve çeyrek altın arasında düşünmeden karar verebilecek, piyasalarda da bir hareketlenme olacak"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, perakende işletmelerce basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışlarında taksit sayısının 4'ten 8'e çıkarılmasının vatandaşı rahatlatacağını ifade etti.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren "Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e ilişkin değerlendirmede bulundu.

Düzenlemeyle kuyum satışında taksit sayısının artırıldığını, bunun vatandaşı rahatlatacağını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Yazın mevsimsel olarak da yükselen altın fiyatları nedeniyle zorlanan vatandaş, artık eşinin dostunun düğününe giderken altınını daha rahat alacak. Altında taksit sayısının 8'e kadar çıkmasıyla vatandaş, gram ve çeyrek altın arasında düşünmeden karar verilebilecek, piyasalarda da bir hareketlenme olacak."

Ekonomi Haberleri

SPK’DAN 3 ŞİRKET HAKKINDA YENİ KARAR
Espressolab ve Melissa Vargas’tan iş birliği
ŞOK Market 9 aylık cirosuyla yok artık dedirtti
Bakanlıktan o ürüne yasak
Golden Global'in faaliyet izni kaldırıldı