TESK'ten "emeklilik kredisi yaygınlaştırılsın" talebi

TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Emeklilik süresini ve yaşını doldurmuş Bağ-Kur'lu esnafa, askerlik ve doğum borçlanması için sağlanan kredi imkanı, diğer çalışanlara da verilsin"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, prim borcu olan esnafa askerlik ve doğum borçlanması kredileriyle sağlanan imkanın, diğer çalışanlara da verilmesini istedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnafın yanı sıra emekli olmak isteyen diğer çalışanlara da kredilerde kolaylık sağlanması gerektiğini belirtti.

Ziraat Bankası ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında imzalanan protokolle Bağ-Kur'a prim borcu olanların, kredi çekip borçlarını taksitlendirerek emekli olabileceklerine işaret eden Palandöken, "Emeklilik süresini ve yaşını doldurmuş olan Bağ-Kur'lu esnaf, 48 ay vadeli krediler sayesinde doğum ve askerlik borçlanması yapabilecek. Ancak Bağ-Kur'lu olup sonradan SSK'ya geçen vatandaşlar da bu fırsattan yararlanabilmeli. " değerlendirmesinde bulundu.

Bağ-Kur dışındaki çalışanlara da askerlik ve doğum borçlanması için kredi imkanı verilmesiyle SGK'nın da kazançlı çıkacağına dikkati çeken Palandöken, "Verilecek kredi imkanlarıyla vatandaşlar askerlik ve doğum borçlanmasını yapacak ve SGK alacaklarını emekli maaşlarından tahsil edecektir. Vatandaşların emekli olabilmesi için yapılan her kolaylık hem vatandaşı hem de devleti kazançlı kılar. Vatandaşa verilecek kredilerle sağlanacak emeklilik imkanı sayesinde mağduriyeti olan binlerce kişinin yüzü gülecek." görüşüne yer verdi.

AA

Ekonomi Haberleri

Garanti Bankası Bunu Yaptı Rekabet Kurulu'ndan Cezayı Yedi
51 Yıllık Otobüs Devine Konkordato Darbesi: 1 Yıl Süre Verildi
Ankara'da Kabak Çekirdeği Hasadı Başladı: Üretici Rekolteden Ne Bekliyor?
Karacabey Biberinde Hasat Sürüyor
Yargıtay'dan Emsal Mesai Kararı