TESK Genel Başkanı Palandöken:

"Cadde mağazaları tekrar eski günlerine dönmek için çabalıyor"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, cadde mağazalarının tekrar eski günlerine dönmek için çabaladığını belirterek, "Eğer cadde mağazalarını geliştirirsek marka çıkarırız." ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, cadde mağazalarının şehir kültüründeki önemine işaret etti.

Söz konusu mağazaların eski günlerine dönmek için çabaladığını kaydeden Palandöken, "Aynı dükkanda yıllarca esnaflık yapmış, şehrin caddelerindeki yılların mağazaları AVM'lerin sermaye gücüne ve haksız rekabetine dayanamayarak tek tek yok oldular. Bazıları AVM'lere gitmek zorunda kaldı. Kültürümüzün ve tarihimizin hatta yaşantımızın bir parçası olan esnaf dükkanlarını korumak gerekiyor. Eğer cadde mağazalarını geliştirirsek marka çıkarırız." değerlendirmesinde bulundu.

Esnaf ve sanatkarın haksız rekabet ortamından korunması için "Perakende Yasa Tasarısı"nın bir an evvel kanunlaşmasını istediklerine dikkati çeken Palandöken, cadde mağazacılığının bitmesinin haksız rekabetin neden olduğu olumsuz durumlardan kaynaklandığının altını çizdi.

AA

Ekonomi Haberleri

KPSS’siz memur alımı başladı! 4 ilde kamuya personel alınacak
GENÇ GİRİŞİMCİLERE 1 MİLYON 350 BİN TL YATIRIM FIRSATI
5 ÜLKEYE UÇUŞLAR 4 GÜNLÜĞÜNE DURDURULDU
BAYRAMDA EVDE YOKUZ
Konyalı dökümcüler Amerika kıtasına ürünleriyle ayak bastı