TESK Genel Başkanı Palandöken:

"Gece tarifesindeki bu zam esnafın elektrik yükünü çok artıracak"- "Vitrin ışıklarının yanmaması kentleri karanlığa boğar, güvenlik zafiyetine neden olur"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın elektrik zammıyla büyük yükün altına girdiğini belirterek, "Vitrin ışıklarının yanmaması kentleri karanlığa boğar. Bu durum güvenlik zafiyetine neden olur" ifadelerini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, "elektriğin gece tarifesine yansıyan yüzde 19,6 gizli zammın" bir an önce gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Artık elektrik tarifesinde gece-gündüz ayrımının anlamı kalmadığını belirten Palandöken, "Esnafın buzdolabı sabaha kadar çalışıyor. Vitrin ışıkları sabaha kadar yanıyor. Gece tarifesindeki bu zam esnafın elektrik yükünü çok artıracak. Elektrik yükünün artması sokakların kararmasına sebep olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, gece zammı nedeniyle vitrin ve sokak lambası gibi elektrik tüketime neden olan harcamalarda kısıntıya gidilebileceğine dikkati çekerek, açıklamasında, "Zaten lambalarımızın hepsini yakamıyoruz. Vitrin ışıklarının yanmaması, sokağı aydınlatmayan dükkanlar, kentleri karanlığa boğar, hem güvenlik zafiyetine neden olur hem de geceleri ölü şehir görüntüsü yaratır" ifadelerine yer verdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkilileri, çok zamanlı tarifeye tabi ticarethanelerdeki genel zammın gece-gündüz günlük ortalamasının yüzde 11'ler düzeyini bulduğunu ancak mesken, ticarethane ve sanayi gibi tüm tüketim gruplarındaysa ortalama zammın yüzde 6,8 olduğunu bildirdi.

AA

Ekonomi Haberleri

THY'den Erken Kış Kampanyası: Yurt İçi Biletler 1699 TL
SPK’dan Tera Yatırım kararı: Faaliyet izinleri iptal edildi, tasfiye süreci başladı
65 YAŞ ÜSTÜ EMEKLİLERE REFAH PAYI GELİYOR
İTO Sandıklarında Avdagiç Grubu Zafer İlan Etti
BÜTÇEDE BÜYÜTEÇ EMEKLİDE