TESK Başkanı Hurda Araç Yasası İstiyor

TESK Başkanı Palandöken, hurda araç teşvik yasasının yeniden yürürlüğe girmesiyle ekonominin canlanacağını ve trafikte güvenliğin artacağını açıkladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, hurda araç teşvik yasasının acilen gündeme alınması gerektiğini belirtti. Palandöken, bu düzenlemenin hem ekonomiye hem de araç piyasasına ciddi katkılar sağlayacağını ifade etti.

Palandöken, trafikte toplam 32,6 milyon araç bulunduğunu ve bunların 8 milyonunun 20 yaşın üzerinde olduğunu belirterek, “Bu araçlar hurdaya çıkmayı bekliyor. Hurda araç yasası bir an evvel yürürlüğe girmeli” dedi.

Hurda araçların yenilenmesiyle doğaya ve ekonomiye büyük fayda sağlanacağını vurgulayan Palandöken, “2018’de uygulanan hurda teşviği ile 7,7 milyon araç yenilenmişti. Bu süreç hem güvenliği artırdı hem de ekonomiye kazanç sağladı. Ülkemize yılda 20 milyon ton hurda ithal ediyoruz; hurda araçların toplanması ve yerli kaynakların ekonomiye kazandırılması önemli” şeklinde konuştu.

TESK Başkanı, yasayla birlikte yeni teknolojik araç üretiminin teşvik edileceğini, yerli üretimde ve ithalatta istihdamın artacağını, vatandaşların düşük faizli kredi seçenekleriyle araçlarını yenileyebileceğini belirtti. Palandöken, “Yollarda daha güvenli ve konforlu araçların dolaşması, enflasyon üzerinde de olumlu etki yaratacaktır” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

TESK UYARDI
Bakan Şimşek, Kira ve Eğitim Enflasyonunu İşaret Etti: Yeni Adımlar Geliyor
91 YENİ MİLYARDER DAHA
89 YILLIK DEV HAVLU ATTI
PAYCO’ya kara para aklama operasyonu: 11 gözaltı