Terzilerde bayram mesaisi

Ramazan Bayramı dolayısıyla elbise alışverişlerinde yaşanan hareketlilik, terzilerin de işlerinin açılmasını sağladı

AKSARAY (AA) - Ramazan Bayramı dolayısıyla elbise alışverişlerinde yaşanan hareketlilik, terzilerin de işlerinin açılmasını sağladı.

Bayramlık elbise alanlar, elbiselerinin uzun olan boylarını kısaltmak, geniş olan kısımlarını daraltmak için terzilere akın ediyor.

Yaşanan bu hareketlilik terzi işletmecilerini sevindiriyor.

Genel olarak paça kısaltma ve daraltma yönünden talebin yoğun olduğunu ifade eden terzi Ayhan Çekiç, “Eskiden Ramazan ayı ile birlikte bizim işlerimiz başlardı. Yeni elbiseler dikilirdi. Ama günümüzde hazır giyim var. Bizde hazır giyim ürünlerinin tamiratı ile dükkanımızı döndürür olduk. Şükür bayramdan, bayrama da olsa bir yoğunluk görüyoruz." dedi.

AA

Gündem Haberleri

Sahurda tahanlı pide ve simit kuyruğu
Kadın Kamu Çalışanlarına 4 Gün Mesai Talebi
İlginç sahur geleneği: Davul yerine “Pilava pilava”
PLAZA CAMLARINDAN GÖRÜNEN KIYAMET
SALDIRILARI DURDURUN