Tersane ve tekne imal yönetmeliğinde değişiklik

Tersane, tekne imal ve çekek yerlerinin kısmi işletme izni belgesi geçerlilik süreleri 31 Aralık 2018'e uzatıldı

ANKARA (AA) - Kısmi işletme izni belgesi almış olan tersane, tekne imal ve çekek yerlerinin belge geçerlilik süreleri 31 Aralık 2018'e uzatıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, "Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, kısmi işletme izni belgesi almış olan mevcut tesislerin belge geçerlilik süresi ile mevcut yüzer havuzlar için alınmış olan yüzer havuz işletme izni belgesi süresi 31 Aralık 2018 tarihine uzatıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığına ait tesisler de aksi belirtilmedikçe yönetmelik hükümlerinin uygulanmayacağı tesisler arasına eklendi.




Askeri, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve polis tesisleri hariç, 13 Şubat 2009'dan önce faaliyette bulunan kapsam dışı tesislerin, ilgili kurumlarından alınmış veya alınacak faaliyet konusuna uygun iş yeri açma ve çalışma ruhsatı veya faaliyet izni gibi belgelerini 31 Aralık 2018'e kadar idareye ibraz etmeleri zorunlu hale getirildi.

AA

Ekonomi Haberleri

HELAL DENETİMİ DİJİTALE TAŞINDI
ÇİTÇİNİN ALIN TERİ HESAPLARA YATTI
Bakan Bolat'tan Tekstil Sektörüne Destek: Altın Yumurtlayan Tavuk
KONYA'NIN TİCARET HACMİ BÜYÜYOR
GM Fabrikasında Robotlu Dönüşüm: 1000 İşçi Çıkarıldı, 50 Robot Geldi