Terörle mücadele operasyonları

Şırnak, Hakkari ve Bingöl'de çok sayıda patlayıcı madde ele geçirildi

ANKARA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerince düzenlenen operasyonlarda Şırnak, Hakkari ve Bingöl'de çok sayıda patlayıcı madde ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dünkü "yurt içi olaylar"a ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki operasyonda 7 bin litre mazot ele geçirildi, 10 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çok miktarda yaşam malzemesi ve erzak, Mardin Dargeçit'te bir Kalaşnikof piyade tüfeği, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki arazi aramasında boru tipi (Bangolera Torpedo) patlayıcı madde ile gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bingöl'ün Genç ilçesinde tespit edilen 8 sığınakta ele geçirilenler arasında 15 kilogram patlayıcı madde (TNT), iki telsiz, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış iki tüp, bir jeneratör ve çok miktarda yaşam malzemesi yer aldı.

Tunceli Hozat'ta ise tespit edilen iki el yapımı patlayıcı imha edildi.

AA

Gündem Haberleri

Ekipler Deprem Bölgesinde, Sahada Taramalara Başladı
Emekli ikramiyesinin tamamını müftülük binasının yapımına bağışladı
Aydıntepe Müftülüğü'ne Konyalı Yavuz Koyuncu Atandı
Balık tezgahları fırtınayla hareketlendi
Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Kurtlar Vadisi Senaristine Tutuklama