Terörle mücadele operasyonları

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen 9 PKK'lı teröristin cesetleri ile çok miktarda silah ve mühimmat bulundu- Hakkari ve Bingöl'deki sığınaklarda çok miktarda mühimmat ele geçirildi

ANKARA (AA) - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen 9 PKK'lı teröristin cesetleri ile çok miktarda silah ve mühimmat bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda bir sığınakta 387 doçka uçaksavar fişeği, 2 RPG-7 roketatar mühimmatı ve 2 el bombası ele geçirildi.

Bingöl'ün Adaklı ilçesindeki arazi aramasında tespit edilen 4 sığınakta 7 roketatar mühimmatı, bin 152 kalaşnikof fişeği, bir termal silah dürbünü, bir el yapımı patlayıcı düzeneği ile 450 kilogram gıda maddesi bulundu.

Şırnak'ın Beytüşşebab ilçesinde Cumartesi günü icra edilen hava harekatında etkisiz hale getirilen 9 PKK'lı teröriste ait ceset, bir M-16 piyade tüfeği, 6 kalaşnikof, 14 el bombası, 940 fişek, bir termal kamera, 2 dürbün, bir rüzgar ölçer, çok miktarda ilaç ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Operasyonda bir PKK'lı terörist de etkisiz hale getirildi.

AA

Gündem Haberleri

15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı