Terör örgütüne katılamadan yakalandılar

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinden terör örgütü YPG'ye katılmak üzere yola çıktıkları ileri sürülen üç kişi, köylülerin dikkati sayesinde gözaltına alındı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinden terör örgütü YPG'ye katılmak üzere yola çıktıkları iddia edilen üç kişi, köylülerin dikkati sayesinde gizlendikleri su deposunda yakalandı.

Trabzon'un Maçka ilçesinde yaşayan ve Suriye'ye gitmeye karar veren Z.Y.İ. ile H.S.A. ve eşi A.A, ziyaret için Çiçekdağı ilçesindeki A.A'nın ailesinin yanına geldi.

Burada bir hafta kalan üç kişi, aileden borç para aldıktan sonra kiraladıkları bir taksiyle yola çıktı.

Çiçekdağı-Kırşehir karayolunda mola verdikleri sırada taksinin şoförünü elektroşok cihazıyla bayıltan zanlılar, yaya olarak yollarına devam etti.

Taksi şoförünün ihbarı ile harakete geçen Kırşehir Jandarma Komutanlığı ekipleri, çevre köylerde kontrol ve denetim yaptı.

İlçeye bağlı bir köyden jandarmayı arayan vatandaşların yabancı bazı kişilerin su deposunun kapısını zorlayarak içeriye girdiklerini bildirmeleri üzerine ekipler, köye yönlendirildi. Yapılan operasyonda Z.Y.İ. ile H.S.A. ve eşi A.A, deponun içinde yakalandı.

Jandarmaya götürülen şüphelilerin Suriye'ye gitmek üzere yola çıktıkları, burada terör örgütü YPG'ye katılarak para karşılığı koruculuk yapmak istedikleri öğrenildi.

AA

Gündem Haberleri

Helikopter kazasında hayatını kaybeden pilot son yolcuğuna uğurlandı
Fırtınada çatı sokağa uçtu: Çocuklar son anda kurtuldu
Belediyenin rüşvet ve ihale soruşturması AHBAP’a uzandı
YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?