Terör örgütü propagandasına hapis cezası

Adana'da sosyal paylaşım sitesinden terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla yargılanan sanığa 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi

ADANA (AA) - Adana'da sosyal paylaşım sitesinden terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla yargılanan sanık 3 yıl 9 ay hapisle cezalandırıldı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Zülfükar Siner (30) katıldı.

Siner savunmasında suçlamayı kabul etmeyerek "Kardeşim bana bir telefon almıştı. Kendisi Suriye'ye gitti, ben de onun telefonunu kullanmaya başladım. O dönem yapılan paylaşımlar ona aittir." ifadesini kullandı.

Savcı mütalaasında, sanığın sosyal paylaşımlarında PKK'nın elebaşı ile üyelerini övdüğünü ve örgütün propagandasını yaptığını belirterek cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Siner'i "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 3 yıl 9 ay hapisle cezalandırdı.

AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE