Terör örgütü kıyafetiyle çekilen fotoğraf yakalattı

Aydın'da, telefonunda terör örgütü YPG kıyafetiyle çektirdiği fotoğraf bulunan yabancı uyruklu şüpheli tutuklandı- Zanlının, Suriye'de terör örgütü adına savaştığı ve yaralandıktan sonra Türkiye'ye kaçtığı öğrenildi

AYDIN (AA) - Aydın'da, polis kontrolü sırasında telefonunda terör örgütü YPG kıyafetiyle çektirdiği fotoğraf bulunan zanlı tutuklandı.

Ilıcabaşı Mahallesi'nde uygulama yapan Mobil Park Polisi ekipleri, durumundan şüphelendikleri O.H. ve İ.D. isimli iki kişiyi durdurdu.

Suriye uyruklu kişilerden İ.D'nin cep telefonunda, elinde silah, terör örgütü YPG kıyafetleriyle çektirdiği fotoğraf bulundu. Bunun üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin evlerine de operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan şüphelilerden O.H, emniyetteki ifadesinin ardından salıverilirken, adliyeye sevk edilen İ.D, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Bu arada İ.D'nin ifadesinde, bir dönem zorla terör örgütü YPG adına savaştırıldığını öne sürdüğü ve yaralanmasının ardından da kaçarak, Türkiye'ye yerleştiğini anlattığı belirtildi.

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı