Tenis: WTA Finalleri

Turnuvanın ikinci gününde Caroline Wozniacki, Anna Sharapova'yı 2-1, Agnieszka Radwanska ise Petra Kvitova'yı 2-0 yendi

ANKARA (AA) - Kadın Tenisçiler Birliği tarafından düzenlenen WTA Finalleri'nin ikinci gününde, Caroline Wozniacki, Anna Sharapova'yı 2-1, Agnieszka Radwanska ise Petra Kvitova'yı 2-0 mağlup etti.

İlk kez 1972'de düzenlenen, 2013 yılından bu yana kadınlar dünya sıralamasının ilk 8 basamağındaki tenisçileri karşı karşıya getiren WTA Finalleri'ne iki maçla devam edildi.

Singapur'da düzenlenen turnuvada ilk olarak Beyaz Grup karşılaşmasında dünyanın 2 numarası Rus Anna Sharapova ile 8 numaralı seribaşı Danimarkalı Caroline Wozniacki karşı karşıya geldi.

İki tenisçinin de birbirinin setini kırmakta zorlandığı ilk setin tie-break bölümünde daha az hata yapan Wozniacki seti 7-6 aldı.

İkinci sete de hızlı bir başlangıç yapan ve rakibinin servisini kıran Danimarkalı tenisçi, setlerde 5-3 öne geçmesine rağmen avantajını kullanamadı ve skor 5-5'e geldi. İkinci kez tie-break'e giden oyunda, moral üstünlüğünü ele geçiren Sharapova, sert "backhand" vuruşlarının da yardımıyla seti 7-6 kazandı ve durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü sette yorulan rakibi karşında daha dinamik bir görüntü sergileyen Wozniacki, seti 6-2, maçı da 2-1 alarak, turnuvadaki ilk galibiyetine ulaştı.

Günün diğer Beyaz Grup maçında 3 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova ile dünyanın 6 numarası Polonyalı Agnieszka Radwanska karşılaştı.

 Karşılaşma boyunca üstün bir performans sergileyen Radwanska, 6-2 ve 6-3'lük setlerle rakibini zorlanmadan 2-0 yendi.

Turnuvada yarın Kırmızı Grup'ta, Serena Williams-Simona Halep ve Genie Bouchard-Ana Ivanovic karşılaşmaları oynanacak.

Spor Haberleri

Acun Ilıcalı, Maribor'u Satın Alıyor
Süper Lig’in 36. haftasında tüm maçlar aynı anda oynanacak
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final
Konyaspor'un ne yaptığını anlayan var mı?
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu oldu