Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Harekat Dairesi Başkanlığı tarafından, Konya İl Emniyet Müdürlüğü'yle birlikte düzenlenen TEM polisleri Temel Eğitim Kursları tamamlandı.
27 ilden 10 amir ile 36 memur olmak üzere toplam 46 polis, sol, bölücü, dini motifli terör örgütleri, psikolojik harekat, ifade alma teknikleri, operasyon taktikleri, hukuki temeller, olay yeri muhafaza, polis etiği, halkla ilişkiler ile insan hakları eğitiminden geçirildi. Temel eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan polislere Konya Polisevi'nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ve emniyet personeli katıldı.
Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, "Kurs gören polislerimiz en iyi şekilde eğitimlerini tamamlayarak yetiştiler. Terörle mücadele ülkemiz kadar, dünya için de önemlidir. Emniyet teşkilatımızın kurulduğu ilk günden itibaren terörle mücadele devam etmektedir. Biz ülkemizin temeline dinamit döşemeye çalışan örgütlere polislerimiz sayesinde aman vermiyoruz ve vermeyeceğiz. Her zaman olduğu gibi bugün de suçluları yakalayan polisimiz, bundan sonra da yakalayarak adelete teslim ederek ülkemizin güvenliğini sağlayacaktır" dedi.
iha