Telefon kısıtlaması gevşedi!

Kuzey Kore, ülkeye giren yabancılara getirdiği cep telefonu kısıtlamasını gevşetti. Yabancı turistler artık cep telefonlarını ülkeye getirebilecek.

Cep telefonunda 3G hizmeti veren Koryolink şirketi yetkilileri, ülkeye gelen yabancıların kendi telefonlarını kullanmak için telefon ya da SIM kart kiralayabileceklerini belirtti.

SIM kartlarla ülkede bulunan yabancılara yurtdışı arama yapma, Pyongyang'daki büyükelçiliklerle iletişim kurma ve uluslararası otelleri arama imkanı sunulsa da ülke içindekileri arama ya da internet erişimi sağlama izni verilmeyecek. Yabancılar, Japonya ve ABD'yi arayabilecek ancak Güney Kore'yi aramaları mümkün olmayacak.

Uzun zamandır uygulanan kurallar gereği yabancıların ülkeye girişinde kendi telefonlarını sınırda bırakması gerekiyordu.

Teknoloji Haberleri

Casper'dan Konya dâhil 8 Şehirde "1 Saatte Servis"
Türk bilim insanları dünyanın en kuzeyindeki deniz buzu hattında
Türkiye'nin Uzaydaki İmzası: Yerli Atomik Saat Başarıyla Fırlatıldı
Raylı Sistemlerde Yerli ve Milli Teknoloji
WhatsApp'ta Kullanıcı Adı Dönemi Başlıyor: Telefon Numarası Zorunluluğu Bitiverdi!