Tekel işçilerinin eylemine destek

Sözleşmeli 4/C Çalışanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erkan Börekçi, TEKEL işçilerine destek verdiklerini belirtti.

Sözleşmeli 4/C Çalışanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erkan Börekçi, 4/C şartlarında çalışmayı kabul etmeyen, özlük haklarıyla birlikte başka kurumlarda çalışmak isteyen TEKEL işçilerine destek verdiklerini belirtti.

Börekçi, yaptığı yazılı açıklamada günlerdir süren TEKEL çalışanlarının verdiği mücadeleyi saygıyla karşıladıklarını ve haklı mücadelelerinde kendilerine başarılar dilediklerini bildirdi.

TEKEL çalışanlarının 4/C Geçici personel statüsünde çalışmak istememelerinin haklı nedenleri olduğunu ifade eden Börekçi, şunları kaydetti:
''Çünkü 4/C'li olmak demek 657'ye tabii ama işçi mi, memur mu olduğu belli olmayan, geçmişteki hakları elinden alınan, yuvasının yıkılmaması için mücadele eden, kamuda ikinci, üçüncü sınıf statüsünde çalışan, emekli ikramiyesi olmayan, diğer çalışanlar gibi özlük ve sosyal hakları olmayan, ayda ancak bir gün izin hakkı olan personel demektir.

4/C'li olmak demek asgari ücret düzeyinde maaşla çalışmaya mecbur edilmek demek. 4/C'li olmak demek kadrolu arkadaşıyla aynı işi yaptığı halde onula eşit ücret alamamak demek. 4/C'li olmak demek sefaletin adıdır. Bu sefalette yer almak istememelerini anlıyor ve bu haklı mücadelelerinde tüm kalbimizle onlarla birlikte olduğumuzu ifade ediyoruz.''

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?