Tedrk Edin: Afrikankara

Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası Türkiye’yi etkisi altına aldı. Nem oranı yüzde 90’lara çıkarken Ankara’nın tarihin en sıcak gününü yaşaması bekleniyor. Uzmanlar “Büyükşehirleri terk edin” uyarısında bulundu.

Türkiye, yaz aylarını Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgalarıyla geçiriyor. Haziran ve temmuzda peş peşe yaşanan kavurucu günler, ağustos ayında da devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre sıcaklıklar bugün itibariyle yeniden artacak.

Nemle Birlikte 50 Dereceyi Aşan Hissedilen Sıcaklık

Termometrelerde görülen değerler 40 derecenin üstüne çıkarken, nem oranı yüzde 90’ı aşacak. Bu durum özellikle büyükşehirlerde sıcaklığın çok daha fazla hissedilmesine yol açacak. Uzmanlar, hissedilen sıcaklığın 50 dereceyi bulabileceğini belirtiyor.

Ankara İçin Rekor Uyarısı

Başkent Ankara, tarihin en sıcak günlerinden birini yaşamaya hazırlanıyor. Kentte nemle birleşen yüksek sıcaklık vatandaşları zorlayacak. Yetkililer, dışarı çıkmak zorunda kalanların güneşin en yoğun olduğu saatlerde dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyor.

Uzmanlardan “Şehirden Uzaklaşın” Çağrısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, sıcaklıkların büyükşehirlerde çok daha yüksek hissedileceğini söyledi. Uzmanlar, imkânı olanların hafta sonunda şehri terk ederek doğada vakit geçirmelerini tavsiye ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

ANKARA Haberleri

LAPA LAPA KAR YAĞDI
Ankara Büyükşehir’in enkaza çevirdiği Soğuksu Milli Parkı ilçe belediyesine devredildi
Ankara 'don'u bekliyor
Ankara’da Nisan Sürprizi: Lapa Lapa Kar Yağışı Bekleniyor!
Başkent’in Saklı Sümelası: Alicin!