TCMB, Katar Merkez Bankası ile Mutabakat Zaptı imzaladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Katar Merkez Bankası arasında ikili iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla bir Mutabakat Zaptı imzaladı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Katar Merkez Bankası arasında ikili iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

TCMB'den yapılan açıklamada, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani himayelerinde Doha'da gerçekleştirilen Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı marjında TCMB Başkanı Murat Çetinkaya ile Katar Merkez Bankası Başkanı Şeyh Abdullah Bin Suud Al Sani tarafından Mutabakat Zaptı imzalandığı belirtildi.

İmzalanan mutabakat zaptı kapsamında ortak eğitim programları, konferans, seminer, çalıştay gibi etkinlikler ile geçici görevlendirme programları düzenlenmesi ve karşılıklı çalışma ziyaretleri gerçekleştirilmesi planlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ikili ilişkileri geliştirerek uluslararası alanda etkili olma stratejik hedefi çerçevesinde yabancı merkez bankaları ile Mutabakat Zabıtları imzalamaktadır. Bu anlaşmalarla yeni ve güçlendirilmiş iş birliği süreçlerinin başlatılması, merkez bankaları arasında iletişimin sürekliliği ve düzenliliğinin sağlanması ile merkez bankacılığı alanında bilgi ve tecrübe paylaşımına dayalı iş birliğinin geliştirilmesi hedeflenmektedir."

Açıklamada, bugüne kadar toplam 25 yabancı merkez bankası ile mutabakat zaptı imzalandığı bildirildi.

AA

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, Kira ve Eğitim Enflasyonunu İşaret Etti: Yeni Adımlar Geliyor
91 YENİ MİLYARDER DAHA
89 YILLIK DEV HAVLU ATTI
PAYCO’ya kara para aklama operasyonu: 11 gözaltı
Emlak Vergisinde Yeni Dönem: Artışa Üst Sınır Geldi