Taze incirde kesim ve ihracat tarihleri belirlendi

Sarılop çeşidi taze incir 28 Temmuz, siyah çeşidi taze incir ise 31 Temmuz'dan itibaren ihraç edilebilecek

İZMİR (AA) - Sarılop ve siyah çeşidi taze incirin kesim toplama ve ihracat tarihleri belirlendi.

Ekonomi Bakanlığı Batı Anadolu Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, hasat ve ihraç tarihlerini belirleme komisyonları, Aydın ve ilçelerinde üretimi yapılan taze incir bahçelerinde ve incir meyveleri üzerinde 18 Temmuz'da duyusal ve fiziksel incelemelerde bulundu.

İncelemeler sonucunda siyah ve Sarılop çeşidi taze incirlerin dış kabuk rengi ve şekil yönünden oluşumunu tamamladığı, meyve içinin yeterli olgunluğa ulaştığı tespit edildi.

Komisyon, Sarılop çeşidi taze incirin 26 Temmuz'dan itibaren kesimine, 28 Temmuz'dan itibaren ihracatına, siyah çeşidi taze incirin de 29 Temmuz'dan itibaren kesimine, 31 Temmuz'dan itibaren ihracatına karar verdi.


AA

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, Kira ve Eğitim Enflasyonunu İşaret Etti: Yeni Adımlar Geliyor
91 YENİ MİLYARDER DAHA
89 YILLIK DEV HAVLU ATTI
PAYCO’ya kara para aklama operasyonu: 11 gözaltı
Emlak Vergisinde Yeni Dönem: Artışa Üst Sınır Geldi