Taylan'daki sel

Ülkedeki sel baskınları nedeniyle ölenlerin sayısı 90'a yükseldi

ANKARA (AA) - Tayland'ın güneyinde ay başından bu yana etkili olan sel baskınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 90'a çıktı.

Tayland'daki Afetleri Önleme ve Azaltma Merkezi'nden yapılan açıklamada, ülkenin güneyindeki 12 şehirde şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel baskınlarından 1,8 milyon kişinin etkilendiği kaydedildi.

Selde en az 90 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de kaybolduğu belirtildi.

Tayland Meteoroloji Merkezi yetkilileri, bölgedeki yağışların pazar gününe kadar kesileceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Yetkililer, ülkenin turistik adalarının bulunduğu Tayland Körfezi'nde kötü hava koşulları nedeniyle dalga boyunun 2 ila 3 metreye kadar yükselebileceğini, küçük tekne sahiplerinin ve balıkçıların önlem alması gerektiğini duyurdu.

Tayland hükümeti, sel baskınları nedeniyle yıkılan köprülerin onarımı ve köylerde mahsur kalanları kurtarmak için güney eyaletlerinde binlerce askeri görevlendirdi.

AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı