Tavşanlı’nın 8 bin yıllık geçmişine ışık tutacak kazı çalışmaları devam ediyor

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 8 bin yıllık geçmişine ışık tutacak kazı çalışmaları devam ediyor.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 8 bin yıllık geçmişine ışık tutacak kazı çalışmaları devam ediyor.

Bölgenin en önemli arkeolojik kazıları arasında gösterilen Tavşanlı Höyük'te 3. sezon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Tavşanlı ve bölgemizin 8 bin yıllık tarihine ışık tutan kazı çalışmalarının başında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Erkan Fidan'ın olduğu belirtildi.

Kütahya'nın en eski yerleşmesi olan Tavşanlı Höyük kazıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile çalışmalarını sürdürüyor.

Kazı alanı ve Kazı Evine giden AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir ile Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, 45 hektara yayılan yerleşim alanı hakkında Prof. Dr. Erkan Fidan'dan bilgiler alarak burada çalışan genç arkeolog ve işçilere kolaylıklar diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

'Acı(n)mak için Değil, Anlamak için Down Sendromu Tarihi' kitabını Şule Uzel anlattı
BU YIL İLK KEZ KARAMAN'DAN BAŞLADI
PAPA BİR GELDİ PİR GELDİ
TÜRKİYE ARTIK KÜRESEL SAHNE
Kurtlar Vadisi müzikleri çalıntı mı yoksa esinlenme mi?