Tavşanlı’da mera alanlarında temizlik ve ot kesimi yapıldı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Momyul mera alanında temizlik ve ot biçme çalışması yapıldı.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Momyul mera alanında temizlik ve ot biçme çalışması yapıldı.

Tavşanlı ilçesindeki Moymul mera alanı, yabani otlardan temizlendi. Tavşanlı Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar, 4 ot biçme traktörü ile meranın temizlendiğini söyledi. Akpınar, meraların temizlenmesinin hayvancılık için önemli olduğunu belirterek, "Meraya gelen hayvanlar, temiz bir ortamda otlayacaklar. Bu da hayvancılıkta verimi artıracaktır. Yaptığımız birçok çalışmalar ile meramız daha güçlü ve verimli hale gelecek" dedi.

Akpınar, vatandaşları meralara cam şişe veya diğer çöp malzemelerini atmamaları konusunda uyardı. Akpınar, "Cam şişeler ve diğer çöp malzemeleri, hayvanlar için tehlikelidir. Bu nedenle vatandaşları meralara çöp atmamaları konusunda uyarıyoruz" dedi. Merası temizlenen Moymul, hayvancılık için daha uygun bir hale geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Yarısı bizden desteği 1 yıl uzatıldı! Karar Resmi Gazete’de
İstanbul’da yağışlar sonrası barajlar doldu mu? İşte oranlar
Ankara’ya kar yağdı
AFAD kriz masası çalışmaları tamamladı
10 İL İÇİN TURUNCU KOD UYARISI