Taşoluk Apartmanı davasında savcı mütalaasını açıkladı

Konya’da 2 kişinin hayatını kaybettiği Taşoluk Apartmanı’nın çökmesine ilişkin davada savcı, 7 sanık için 15 yıla kadar hapis, 3 sanık için beraat talep etti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada cumhuriyet savcısı, “taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma” suçundan 7 sanık hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Hakkında ceza istenenler arasında müteahhit, mühendisler ve işletmeciler yer aldı.

3 sanık için beraat istendi

Dosyadaki bilirkişi raporuna göre, bazı sanıkların olayda kusurunun bulunmadığı belirtildi. Bu kapsamda 2 dükkan sahibi ile bir mimar hakkında beraat talebinde bulunuldu.

Duruşma ileri tarihe ertelendi

Mahkeme heyeti, dosyada bulunan eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Davanın ilerleyen süreci kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Faciada 2 kişi hayatını kaybetmişti

Selçuklu ilçesi Beyşehir Caddesi’nde bulunan Taşoluk Apartmanı’nın çökmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi ise yaralı olarak kurtarılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

KONYA'DA ASIRLIK MİRAS CANLANDI
32 BİN PERSONEL SAHAYA İNİYOR
KONYA'DA GENÇLERİ UÇURACAK PROJE
TELEFONLARI CEVAPSIZ KALMIŞTI
Bahçesinde Bulduğu Yaralı Kızıl Şahini Kedilere Yem Olmaktan Kurtardı