Tarsus'ta 1 Mayıs kutlamaları iptal

Mersin'in Tarsus ilçesinde 1 Mayıs Tertip Komitesi, güvenlik gerekçesiyle kutlama programını iptal etti

MERSİN (AA) - Tarsus ilçesinde 1 Mayıs Tertip Komitesi, güvenlik gerekçesiyle kutlama programını iptal etti.

Tarsus 1 Mayıs Tertip Komitesi adına açıklama yapan Salih Güçlü, 1 Mayıs'ta meydanları doldurmak için hazırlandıklarını, ancak saldırı endişesinden dolayı huzur ve barış içinde kutlama isteğinin engellendiği savundu.

Yapılan bomba ihbarları ve patlayan bombaların güvenlik kaygılarını artırdığını ifade eden Güçlü, şunları kaydetti:

"Tarsus'ta örgütlü olan emek ve demokrasi güçleri olarak oluşturduğumuz tertip komitesinin aldığı kararla halkımıza ve üyelerimize yönelik sorumluluğumuz gereği bugün saat 15.00'de eski adliye binası önünde gerçekleştireceğimiz 1 Mayıs mitingini iptal etmiş bulunuyoruz. Ancak şu bilinsin ki ülkemizin emekçileri ve demokrasi güçleri olarak demokrasi, özgürlük mücadelesinden ve barış taleplerimizden asla vazgeçmedik. Bu taleplerimizi gerçekleştirmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz."

Öte yandan CHP Tarsus İlçe Başkanlığınca yapılan yazılı açıklamada da eski adliye binası önünde gerçekleştirilecek mitingin güvenlik gerekçesiyle iptal edildiği duyuruldu.

AA

Gündem Haberleri

KAHVEHANE MÜDAVİMLERİNE YARGITAY’DAN KÖTÜ HABER
AFRİKA'NIN BELALISI TÜRKİYE'YE GÖRÜNTÜLENDİ
Bir günde 10 bin yolcu! Türkiye'nin en yeni metrosu
SOSYAL MEDYANIN YENİ FENOMENİ
Haluk Levent’e Karşılıksız Çek Cezası: 70 Milyon TL