Tarlalarda Bolluk Yaşanıyor: Fiyatlar Yarı Yarıya Düştü

Marmara bölgesinde kapya biber hasadının artmasıyla tarladaki bolluk fiyatları yarı yarıya düşürdü; Bursa Yenişehir’de 35 liradan başlayan fiyatlar 18 liraya kadar gerilerken üreticiler ekim sonuna odaklandı.

Türkiye'nin en önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Bursa'nın Yenişehir ilçesinde kapya biberi hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık bir ay önce tarlada 35 liradan alıcı bulan kapya biberi, bölgedeki rekolte artışı ve piyasadaki ürün bolluğu nedeniyle 18 liraya kadar geriledi. Fiyatlardaki bu sert düşüş, kışlık hazırlık yapan tüketiciler ve salça üreticileri için fırsat oluştururken piyasalardaki hareketliliği de artırdı.

Marmara Bölgesinde Hasat Mesaisi Sürüyor

Bölgedeki son durumu değerlendiren Tarım Ürünleri Pazarlama Müdürü Halim Ar, Yenişehir, Karacabey, Mustafakemalpaşa ve genel olarak Marmara bölgesinde ilk harman zamanı 35 lira olan fiyatların, ürünlerin eş zamanlı olgunlaşmasıyla yarı yarıya düştüğünü belirtti. Ar, bölgedeki kapya biberi hasadının ekim ayı sonuna kadar aralıksız süreceğini vurguladı.

Salçalık Ve Közlemelik İçin Sofraların Vazgeçilmezi

Fiyatı düşse de kalitesinden ödün vermeyen Yenişehir kapya biberi, etli yapısı ve yoğun salça aromasıyla Türkiye’nin dört bir yanındaki sofraları süslemeyi sürdürüyor. Biber salçasına ve kışlık konservelere benzersiz bir lezzet katan bölge biberi, tüccarlar ve tüketiciler tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Altında Kiosk Devrimi: Takı İşi Dijitalleşti
2026 yılı ilk 8 ayında 56 ilin ihracatı arttı
1,6 MİLYON ELEMAN ARANIYOR!
PISA 2025 Sonuçlarında Türkiye’den Tarihi Başarı
Avrasya Tüneli’nde rekor