TARİHİ ZAM YOLDA: Motorine 5,60 TL, Benzine 2,10 TL Zam Geliyor

Orta Doğu’da tırmanan gerilim sonrası Brent petrol 80 dolara yaklaştı. Motorine 5,60 TL, benzine 2,10 TL zam yapılacak. Artış gece yarısı pompaya yansıyacak.

İsrail ile ABD’nin İran’a yönelik askeri operasyonlarının ardından Orta Doğu’da tansiyon yükseldi. İran’ın Körfez ülkelerini hedef alan misillemeleri bölgesel krizi daha da derinleştirdi.

Artan jeopolitik riskler küresel enerji piyasalarını doğrudan etkiledi. Uluslararası piyasalarda Brent petrol haftaya yüzde 13’lük yükselişle başlarken, gün içinde dalgalı bir seyir izledi ve 80 dolar sınırına dayandı.

Hürmüz Boğazı Alarmda

Hürmüz Boğazı üzerinden yapılan petrol ve doğalgaz taşımacılığına ilişkin endişeler de fiyat artışında etkili oldu. Çok sayıda uluslararası nakliye şirketinin bölgedeki faaliyetlerini geçici olarak durdurduğu bildirildi.

Uzmanlar, Hürmüz Boğazı’nda yaşanabilecek olası bir aksamanın küresel enerji arzında ciddi daralmaya yol açabileceğini belirtiyor.

Motorine Cumhuriyet Tarihinin En Yüksek Zammı

Geçtiğimiz hafta yapılan artışlarla birlikte 60 lirayı aşan motorin fiyatları yeni bir rekorla karşı karşıya kaldı. Gazeteci Olcay Aydilek’in aktardığı bilgilere göre, salıyı çarşambaya bağlayan gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 5 lira 60 kuruş zam yapılacak.

Benzinin litre fiyatında ise 2,10 TL artış bekleniyor.

Motorine yapılacak 5,60 TL’lik artışın, Cumhuriyet tarihi boyunca bir akaryakıt ürününe tek seferde yapılan en yüksek tutarlı zam olarak kayıtlara geçeceği ifade ediliyor.

Akaryakıt Fiyatlarında Yeni Zirve

Brent petroldeki yükselişin devam etmesi halinde önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarında yeni artışların da gündeme gelebileceği belirtiliyor. Küresel piyasalardaki gelişmeler ve bölgedeki askeri hareketlilik, enerji fiyatları üzerinde belirleyici olmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

ŞİMŞEK'İN YÜZÜ GÜLDÜ
İstanbullu MHR GYO'dan yarım milyarlık kâr
KİRALARA ZAM!
TÜRKİYE'YE SIFIR OTOMOBİL YAĞDI
ENAG Şubat Enflasyonunu Açıkladı: Yıllık Oran Yüzde 54,14