"Tarihçilerin şeyhi" İnalcık son yolcuğuna uğurlandı

Ankara'da 100 yaşında hayatını kaybeden tarihçi yazar Prof. Dr. İnalcık için Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılındı - İnalcık, Fatih Camisi haziresine defnedildi

İSTANBUL (AA) - "Şeyhü'l-Müverrihin (Tarihçilerin Şeyhi)" olarak anılan ve 100 yaşında vefat eden tarihçi yazar Prof. Dr. Halil İnalcık için Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Öğle vakti düzenlenen törene, İnalcık'ın kızı Günhan İnalcık ve yakınlarının yanı sıra eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, kültür sanat ve akademi dünyasından birçok isim katıldı.

Cenaze töreni öncesi İnalcık'ın ailesi, taziyeleri kabul etti.

Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş çelenk gönderdi.

İnalcık'ın tabutu Türk bayrağına sarılırken, Fatih Camisi'nin de birçok yerine dev Türk bayrakları asıldı.

Namaz sonrası İnalcık'ın tabutuna Davutoğlu, Şahin, Topbaş ve vatandaşlar omuz verdi.

İnalcık'ın cenazesi törenin ardından Fatih Camisi haziresine defnedildi.

AA

Gündem Haberleri

Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!
İBB DAVASINDA İNCELEME TAMAMLANDI
78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler