Tarçın öğrenme kapasitesini artırıyor

Bilim adamları, tarçının hafızayı kuvvetlendirdiğini ve öğrenme kapasitesini artırdığını ortaya çıkardı

ANKARA (AA) – Amerikalı bilim adamları, tarçının hafızayı kuvvetlendirdiğini ve öğrenme kapasitesi artırdığını ortaya çıkardı.

Chicago kentindeki Rush Üniversitesi Tıp Merkezi araştırmacıları, laboratuvar ortamında fareler üzerinde yaptıkları deneylerde düzenli olarak tarçın verilen farelerin öğrenme kapasitesinin arttığını gözlemledi.

Araştırmayı yöneten Dr. Kalipada Pahan, CREB adlı proteinin hafıza ve öğrenmede büyük rol oynadığına ve öğrenme güçlüğü yaşayanlarda söz konusu proteinin düşük düzeyde bulunduğuna dikkati çekti.

Metabolizmanın tarçındaki sodyum benzoatı işlediğine ve sodyum benzoatın da CREB proteini seviyesinin yükselmesine neden olduğunu vurgulayan Pahan, çalışmanın öğrenme kapasitesini artırmada en kolay ve güvenilir metotlardan birini ortaya çıkardığını söyledi.

Pahan, “Tarçının, öğrenme kapasitesi düşük öğrenciler üzerinde de benzer sonuçlar vereceğini düşünüyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Araştırma, "Journal of Neuroimmune Pharmacology" dergisinde yayımlandı.

AA

Gündem Haberleri

Kaza tespit tutanağı artık e-Devlet’te
Kaza Tespit Tutanağı Nereden Alınır? E-Devlet Kaza Tespit Tutanağı Linki
AK Parti, Başıboş Köpek Sorununa Çözüm İçin Harekete Geçti
Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi
Sahte Yetkili Servislere 15 Milyon TL Ceza