Tapu memuru fark etti, polis suçüstü yaptı

Erzurum'da kiracı olduğu evi arkadaşıyla birlikte sahte kimlik düzenleyerek satmaya çalışan kişi, tapu memurunun dikkati sayesinde yakalandı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, kiracı olduğu evi arkadaşıyla birlikte sahte kimlik düzenleyerek satmaya çalışan kişi, tapu memurunun dikkati sayesinde suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, M.S. ve K.Y, Abdurrahman Gazi Mahallesi'ndeki bir dairenin satışını yapmak için Palandöken Tapu Müdürlüğüne geldi.

İşlemi yapan memur bu kişilerle ev sahibinin imzasının eşleşmediğini fark edince, tapu devrini 30 dakika sonra yapacağını söyleyerek zanlıları gönderdi, ardından polisi arayarak durumu bildirdi.

Palandöken Tapu Müdürlüğüne gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, sahte kimlik kullanarak 150 bin lira değerindeki evi 85 bin liraya satmaya çalışan M.S. ve K.Y'yi suçüstü yakaladı.

Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlılardan K.Y'nin söz konusu dairede kiracı olduğu belirlendi.

M.S'nin ise bir ay önce kiraladığı otomobili, hazırladığı sahte evrakla Erzincan'da satmaktan arandığı tespit edildi.

Zanlıların üzerlerindeki 85 bin lira, incelemenin ardından evi almak için tapu müdürlüğünde bulunan kişiye teslim edildi.


AA

Gündem Haberleri

15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI
IBAN MAĞDURLARINA MÜJDE