Talas’ta ağaçlandırma sezonu açıldı

Talas Belediyesi, ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ağaç dikim çalışmalarına hız verdi.

Talas Belediyesi, ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ağaç dikim çalışmalarına hız verdi. Bu çerçevede çeşitli türlerden binlerce ağacın toprakla buluşacağı ağaçlandırma seferberliğinin de startı verilmiş oldu.

Geçen yıl, ilçe genelinde gerçekleştirdiği uygulamayla yüzbinlerce ağacı Talas'ın dört bir yanına diken Talas Belediyesi, bu yıl da havaların ısınmasıyla ağaçlandırma faaliyetlerini hızlandırdı. Mevlâna Mahallesi'nden başlayan ekipler, tamamı yapraklı türden oluşan ağaçların dikimini gerçekleştiriyor.

Bu çerçevede 2023 yılı boyunca çınar, ıhlamur, süs armudu, süs eriği, süs elması, meşe, dişbudak, ladin, kara çam, leyladi, göknar ve mavi servi türlerinde 100 binden fazla ağaç, toprakla buluşturulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Fahrettin Kayhan Hayatını Kaybetti
DAĞLARIN EFELERİ YERLEŞİM YERLERİNE İNDİ
Kadir İnanır görüntülendi! Yaşaması mucize
Baraj tahliye suyu sel oldu, geçtiği tarlaları küçülttü
TİGEM’den ’'kayıp yarış atları' açıklaması: Yalan