Taksicilerden "Uber" protestosu

Taksicilerden oluşan bir grup, Uber'i protesto etmek için Bakırköy-Bostancı arasında sembolik otobüs seferi başlattı

İSTANBUL (AA) - Taksicilerden oluşan bir grup, Uber sistemini protesto etmek için Bakırköy-Bostancı arasında sembolik otobüs seferi başlattı.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplanan taksicilerden oluşan bir grup, üzerine Bakırköy-Bostancı yazan otobüse bindi.

Bu yöntemle özel otomobil sahiplerinin mobil uygulama aracılığıyla taksicilik yapmasına imkan sağlayan Uber sistemine tepki gösterdiklerini belirten taksiciler, basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı İstanbul Taksiciler Platformu adına okuyan Akın Atlı, Uber sistemiyle taşımacılık yapan araçların korsan çalıştığını söyledi.

Mesleklerine ve alın terlerine saygı duyulmasını istediklerini vurgulayan Atlı, "Eğer her isteyen şehir içi yolcu taşımacılığı yapabilecekse, lüks ya da VIP ibaresi adı altında yasal olmayan taşımacılık yapıldığında görmezden gelinecekse, bugünden itibaren Bakırköy-Bostancı arasında lüks otobüs seferleri koyduğumuzu bilmenizi isteriz." ifadelerini kullanıldı.

Taksiciler daha sonra sembolik olarak bindikleri otobüsten inerek protestolarına son verdi.


AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu