Tacikistan'ın bağımsızlığının 25. yılı

Cumhurbaşkanı Rahman:- "Tacikistan halkı her zaman ülkesinin refahını yükseltmek, sınırlarını, toprak bütünlüğünü korumak, ülkesini, içinde bulunduğu zorlu durumdan çıkarmak için birleşmesini bilmiş ve zorlu günlerde parçalanmaktan kurtulmuştur"

TAŞKENT (AA) - Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Tacikistan halkının zor zamanlarda birlik olarak parçalanmaktan kurtulduğunu belirtti.

Tacikistan'ın bağımsızlığını kazanmasının 25. yıl dönümü dolayısıyla başkent Duşanbe'deki Dostluk Meydanı'nda 50 binden fazla kişinin katılımıyla geçit töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Rahman, buradaki konuşmasında, vatandaşların bağımsızlık bayramını kutlayarak, bundan 25 yıl önce el ele, omuz omuza veren Tacikistan halkının, bağımsız ve demokratik Tacikistan devletinin temellerini attığını vurguladı.

Rahman, "Tacikistan halkı her zaman ülkesinin refahını yükseltmek, sınırlarını ve toprak bütünlüğünü korumak, ülkesini, içinde bulunduğu zorlu durumdan çıkarmak için birleşmesini bilmiş ve zorlu günlerde parçalanmaktan kurtulmuştur." dedi.

Devlet erkanının hazır bulunduğu törene, çeşitli devlet kurumlarının çalışanları, öğrenciler ve öğretmenlerin yanı sıra vatandaşlar da ellerindeki Tacikistan bayraklarıyla katıldı.


AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü