Tacikistan'ın Afganistan'a enerji ihracatı geriledi

Eylül ayında Afganistan'a enerji sevkiyatını azaltan Tacikistan, Kırgızistan'a elektrik ihracatını ise artırdı

TAŞKENT (AA) – Tacikistan, eylül ayında Afganistan'a 173,6 milyon kilovat saat elektrik ihraç etti.

Tacikistan Elektrik İşletmesinden yapılan açıklamada, ülkenin eylül ayında komşu Afganistan'a 173,6 milyon kilovat saat elektrik enerjisi sevk ettiği kaydedilirken, bunun bir önceki aya nazaran 33,7 milyon kilovat saat daha az olduğu bildirildi.

Açıklamada, bu dönemde komşu Kırgızistan'a ise 36,5 milyon kilovat saat elektrik sevkiyatı yapıldığı ifade edilirken bunun bir önceki aya nazaran 26,3 milyon kilovat saat daha fazla olduğu vurgulandı.

Tacikistan'daki Sangtuda-1 ve Sangtuda-2 hidroelektrik santrallerinde üretilen elektriğin Afganistan'a ihracatının iki ülke arasındaki Sangtuda-Puli Humri elektrik hattı üzerinden sevk edildiğine vurgu yapılan açıklamada, Afganistan ve Kırgızistan'a ihraç edilen elektriğin bu dönemde ülkede üretilen toplam elektriğin yüzde 15'ini oluşturduğu kaydedildi.

Kış aylarında elektrik enerjisi sorunu yaşayan Tacikistan, yaz aylarında ülkedeki nehirlerde üretilen elektriğin bir kısmını Afganistan ve Kırgızistan'a ihraç ediyor.

AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!