Tacikistan'da yaşanan deprem nedeniyle Pakistan'da meclis tahliye edildi

İslamabad'da da hissedilen deprem nedeniyle meclis toplantısına ara verildi

İSLAMABAD (AA) - Tacikistan-Afganistan sınırında yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin hissedildiği Pakistan'da meclis toplantısına ara verildi ve parlamento binası boşaltıldı.

Tacikistan'ın İşkoşim kentinin 36 kilometre kuzeybatısında yaşanan deprem Pakistan'ın İslamabad, Ravalpindi, Peşaver, Gilgit, Kohistan, Svat, Dir ve Mardan şehirlerinde de hissedildi.

Amerikan Jeoloji Araştırmaları Kurumunun büyüklüğünü 6,2 olarak açıkladığı depremle ilgili AA muhabirine konuşan Pakistan Meteoroloji Departmanı Direktör Yardımcısı Şahid Kiyani, depremin Tacikistan, Afganistan ve Pakistan'ın yanı sıra Hindistan kontrolünde bulunan Keşmir'de de hissedildiğini bildirdi.

Deprem esnasında Pakistan meclisinde genel kurul oturumuna ara verildi ve milletvekilleri ve meclis çalışanları bina dışına çıkarıldı.

Ülkenin kuzeybatısında bulunan Bannu bölgesinde ise deprem öğrenciler dersteyken yaşandı. Bannu Hastanesi yetkilisi Dr. Fida Han, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir okulda 6 öğrencinin 2. kattan atlayarak yaralandığını ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.


AA

Gündem Haberleri

"O ELİNİ İNDİR"
KARDEŞİMİZ İÇİN GELDİK
Katar’da mahsur kalan sporcular Türkiye’ye dönmek üzere uğurlandı
Hava sahaları kapandı, tahliyede yeni rota Umman oldu
Sahurda tahanlı pide ve simit kuyruğu