Tacikistan'da bir buçuk ton uyuşturucu imha edildi

Emniyet birimleri tarafından ele geçirilen uyuşturucular Duşanbe'deki bir metal fabrikasının fırınında yakıldı

TAŞKENT (AA) – Tacikistan'da çeşitli operasyonlarda ele geçirilen bin 516 kilogram uyuşturucu madde, başkent Duşanbe'deki bir metal fabrikasının fırınında yakılarak imha edildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, eroin dahil imha edilen uyuşturucuların emniyet birimleri tarafından bu yılın ilk üç ayında ele geçirildiği kaydedildi.

Resmi verilere göre, son 15 yılda, ülke genelinde çeşitli operasyonlarda ele geçirilen toplam 15 tondan fazla uyuşturucu yakılarak imha edildi.

Afganistan'da üretilen uyuşturucunun önemli bir kısmının Tacikistan üzerinden Rusya ve Avrupa ülkelerine geçirildiği sanılıyor.

AA

Gündem Haberleri

İMAMOĞLU BÖYLE SAVUNMA YAPTI
3 bin yıllık Hisar Arkeopark 2026’nın ilk ayında açılıyor
Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü