Aksaray, Coğlaki Mahallesi sakinleri güne korkunç bir kaza sesiyle uyandı. 1212 Sokak üzerinde meydana gelen kazada, iki aracın kavşakta kontrolsüz şekilde çarpışması sonucu adeta can pazarı yaşandı. Çarpışmanın şiddetiyle savrulan araçlardan biri takla atarak durabildi.
Kavşakta Şiddetli Çarpışma: Pikap Bahçe Duvarına Çakıldı
Edinilen bilgiye göre, Kürşat E. idaresindeki 68 AED 255 plakalı pikap ile Şüayip A. yönetimindeki 68 AFR 493 plakalı SUV tipi araç, yol birleşiminde henüz belirlenemeyen bir nedenle çarpıştı.
Şiddetli çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan pikap, takla atarak yol kenarında bulunan bir apartmanın bahçe duvarına çarptı. Duvara çarparak durabilen pikapta büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, kazayı gören mahalle sakinleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.
Facianın Eşiğinden Dönüldü: Pikap aracın takla attığı esnada kaldırımda veya bahçede kimsenin bulunmaması, olası bir can kaybının önüne geçerek teselli kaynağı oldu.
Ekipler Seferber Oldu: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
İhbarın ardından olay yerine kısa sürede çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada, SUV tipi araçta yolcu konumunda bulunan Şaheste A. (35) yaralandı.
Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Şaheste A., ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralının sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Soruşturma Başlatıldı, Yol Trafiğe Açıldı
Kazanın ardından polis ekipleri olay yerinde geniş çaplı inceleme yaptı. Kazaya karışan pikap ve SUV, çekici yardımıyla yoldan kaldırılarak güvenli bir alana çekildi. Araçların kaldırılmasının ardından sokaktaki trafik akışı yeniden normale döndü.
Kazayla ilgili olarak Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat başlatıldığı bildirildi.