Suudi Arabistanlı alim Karni'ye düzenlenen silahlı saldırı

Karni:- "Suudi Arabistan'ın Filipinler Büyükelçisi Abdulah el-Busiri, bana, soruşturma sonucu saldırı girişiminin arkasında İran'ın olduğunun ortaya çıktığını bildirdi. Bu da İran'ın Müslümanları, hacıları ve umre yapanları hedef aldığını gösteriyor"

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan'ın tanınmış alimlerinden Aid el-Karni, geçen mart ayında Filipinler'de uğradığı silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma sonucu olayda İran'ın parmağının olduğunun ortaya çıktığını duyurdu.

Karni, Twitter'dan yayınladığı bir videoda, "Suudi Arabistan'ın Filipinler Büyükelçisi Abdulah el-Busiri, bana, soruşturma sonucu saldırı girişiminin arkasında İran'ın olduğunun ortaya çıktığını bildirdi. Bu da İran'ın Müslümanları, hacıları ve umre yapanları hedef aldığını gösteriyor." dedi.

Karni, geçen mart ayında, Filipinler'in Zamboanga kentinde verdiği bir konferansın ardından silahlı saldırıya uğramıştı. Karni'nin yaralandığı saldırıda, beraberindeki bazı kişiler yaşamını yitirmişti.

İran İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı, Suudi Arabistan'la yaşanan vize sorunu ve hacıların kutsal topraklara gidişi ve güvenliği gibi konularda anlaşma sağlanamadığı gerekçesiyle İran vatandaşlarının bu yıl hacca gitmeyeceklerini açıklamıştı.

Suudi Arabistan yönetimi ise İranlı hacı adaylarının ibadetlerini yerine getirmesi için İran Hac ve Ziyaret Kurumu heyetinin öne sürdüğü taleplerin karşılandığını ancak İran heyetinin hac mevsimi düzenlemeleri için hazırlanan anlaşmaya imza atmadığını belirtmişti.

İran'ın dini lideri Hamaney tüm bu gelişmelerin ardından yaptığı açıklamada, Riyad yönetimini "İran vatandaşlarının bu yılki hac ibadetine engel olmakla" suçlamıştı.

AA

Gündem Haberleri

Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı