Suudi Arabistan'daki terör saldırılarına tepkiler

BM Genel Sekreteri Ban, Suudi Arabistan'daki terör saldırılarını kınadı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suudi Arabistan'ın Cidde, Medine ve Katif kentlerindeki terör saldırılarını kınadı.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamada, "BM Genel Sekreteri, 4 Temmuz'da Suudi Arabistan'ın Cidde, Katif ve Medine şehirlerinde gerçekleştirilen terörist saldırıları kınıyor." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, saldırıların kutsal ramazan ayı sonunda Ramazan Bayramı kutlamalarına hazırlanıldığı sırada gerçekleştirilmesinin, suçu daha da "aşağılık" yaptığı belirtildi.

Genel Sekreter'in, kurbanların aileleriyle birlikte, Suudi Arabistan hükümeti ve halkına en derin sempati ve taziyelerini sunduğu ifade edilen açıklamada, yaralılara da acil şifalar dilediği kaydedildi.

Açıklamada, bu suçlardan sorumlu olanların tespit edilerek, adalete teslim edilmesi umudunu dile getiren Genel Sekreter'in terörün önlenmesi ve terörle mücadele için uluslararası çabalara yoğunlaşılması gerektiğine vurgu yaptığı belirtildi.

AA

Gündem Haberleri

Yılın en başarılı belediye başkanı seçildi
KONYA'NIN NÜFUSU 1 YILDA KAÇ KİŞİ ARTTI
Sisin altı ve üstü aynı anda böyle görüntülendi
Yurtta Hava Değişiyor! Sağanak, Kar ve Don Kapıda
BEDELİ VATANDAŞA KESİLDİ