Suudi Arabistan'da nükleer enerji santrali

Ülkedeki ilk nükleer enerji santrali için çalışmalara başlandı

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan'ın, elektrik enerjisi üretimine katkı sağlaması amacıyla ilk nükleer enerji santralinin inşası için hazırlıklara başladığı bildirildi.

Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA'ya göre, Kral Abdullah, Atom ve Yenilenebilir Enerji Şehri (KA-CARE) Başkan Yardımcısı Velid Ebu'l Ferec, Abu Dabi'de düzenlenen 7'nci Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, nükleer santralin inşası için yer tayini ve altyapı çalışmalarının başladığını duyurdu.

Sanayi bölgeleri, elektrik yükü düşük ve orta decede olan bölgelerde kullanılmak üzere küçük reaktörlerin geliştirilmesi için gelişmiş ülkelerle ortaklıklar kurduklarını dile getiren Ebu'l Ferec, özel sektör ve yatırımcıların yenilenebilir enerji alanına kanalize edilmesini planladıklarını kaydetti.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih ise bugün yaptığı açıklamada, ülkesinin yenilenebilir enerjiyle alakalı ilk çalışmalara yakın zamanda start vereceğini söylemişti.

AA

Gündem Haberleri

Sahte ekspertiz raporuna karşı mağduriyeti engelleyen sistem: OtoraporGO
Beykoz Kundura’da "Başörtüsü" Krizi: İş Yeri Hekiminden Şok Mobbing İddiaları!
Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak