Suudi Arabistan Erbil'de konsolosluk açıyor

Suudi Arabistan'ın Bağdat Büyükelçisi Sebhan, Erbil kentinde konsolosluk binasının açılacağını belirtti

ERBİL (AA) - Suudi Arabistan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde konsolosluk binası açacak.

Suudi Arabistan Bağdat Büyükelçisi Semir Sebhan, IKBY'nin Başbakanlık sitesine yaptığı açıklamada, "Kısa bir süre içerisinde resmi olarak Bağdat'ta büyükelçiliğimizi ve hemen ardından da Erbil'de konsolosluk binamızı açacağız" ifadelerini kullandı.

IKBY'deki durumu yakından takip etmek için Erbil'e geldiğini belirten Sebhan, "Kürdistan hükümetinin birçok üst düzey yetkilisi ile bir araya geldik. Bölgedeki tüm etnik ve dini azınlık temsilcileriyle görüştük. Yaptığımız görüşmelerde Kral Selman bin Abdülaziz Al-Suud'un barış ve istikrar mesajını ilettik" dedi.

IKBY'nin Suudi Arabistan için önemli olduğuna değinen Sebhan, "Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Kürdistan Başkanı Mesut Barzani ve diğer yetkilileri çok sıcak bir şekilde karşılamıştı. Bu karşılama, bölgeye ne kadar önem verildiğinin nişanesidir" şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan aradan geçen 25 yıldan sonra Bağdat'ta Büyükelçilik açmak için Ocak ayında hazırlıklara başladı ancak henüz resmi açılış töreni yapılmadı.

AA

Gündem Haberleri

Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi
Otomobil Fuarının Yıldızı 32 Yıllık Efsane Oldu
Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor