Suudi Arabistan da 5-11 yaş grubuna aşıya onay verdi

ABD'nin ardından Suudi Arabistan da Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının 5-11 yaş grubu çocuklara uygulanmasına onay verdi

FDA tarafından ABD'de Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının 5-11 yaş grubu çocuklara uygulanmasının tavsiye edilmesinin ardından Suudi Arabistan’da da onay verildi.

Dünya genelinde Covid-19’la mücadele kapsamında aşı yaşı birçok ülkede düşürülmeye devam ediyor. Suudi Arabistan Gıda ve İlaç Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının 5-11 yaş grubu çocuklara uygulanmasına onay verildiği belirtilerek, kararın şirket tarafından sağlanan ve aşının özel düzenleyici gereklilikleri karşıladığını gösteren verilere dayandığı açıklandı.

ABD’de aşı için 5-11 yaş grubu için onay vermişti
ABD’de Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) ardından Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’ne (CDC) bağlı danışma paneli, Pfizer/BioNTech tarafından COVID-19’a karşı geliştirilen aşının 5-11 yaş grubu çocuklara uygulanmasını oy birliğiyle tavsiye etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Arı Zehri ve Propolis İçeren Ürünler İngiltere'de Büyük İlgi Gördü
Sessiz ve Tehlikeli Düşman: Hipertansiyon
Beyşehir Devlet Hastanesi’nde Adli Tıp Sempozyumu Düzenlendi
MS Tedavisinde Yoga Mucizesi: Türkiye'de Bir İlk
Bor Devlet Hastanesi’nde katarakt ameliyatı yeniden yapılmaya başladı