Sur'un iki mahallesi daha tarihi dokusuna kavuşacak

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu yıkılan evlerin yöresel mimariye uygun inşası sürüyor- Çalışma kapsamına alınan Ali Paşa ve Lalebey mahallelerinde de tescilli yapıların dışındaki evlerin yerine, tarihi dokuya uygun 245

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Ali Paşa ve Lalebey mahallelerinde tescilli yapıların dışındaki evlerin yerine tarihi dokuya uygun 245 konak inşa edilecek.

Terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu büyük zarar gören Sur'un "cazibe merkezi" haline getirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve belediye tarafından başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor.

Bakanlığın Koruma Amaçlı İmar Planı doğrultusunda ilçede altyapı, sokak sağlıklaştırma, kentsel tasarım ile peyzaj, yöresel mimariye uygun konut projelerinin uygulanması çalışmaları ve tahrip olan 14 tarihi eserin restorasyonu sürüyor.

Bir dönem PKK'lı teröristlerin saldırılarının yaşandığı Ali Paşa Mahallesi'nin tamamı ile Lalebey Mahallesi'nin bir kısmı da bu kapsamdaki çalışmalara dahil edildi.

Bu çerçevede, daha önce boşaltılan metruk binaların yıkımına başlandı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce iki mahalledeki tescilli 23 yapının dışındaki evlerin yerine 245 konak inşa edilecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla, iki mahalle de tarihi dokuya uygun konaklara kavuşacak.


AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE