Suriyelilerin çadırda zorlu yaşamı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde kampa gitmeyi kabul etmeyen 25 Suriyeli aileye, hayırseverler destek oluyor- Suriyeli Kellavi: - "Tuvaletimiz, suyumuz, elektriğimiz yok. Burada yaşamak çok zor ancak elimizden gelen başka bir şey bulunmuyor"

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde kampa gitmeyi kabul etmeyen Suriyeli aileler, kurdukları çadırlarda hayırseverlerin desteğiyle yaşamlarını sürdürüyor.

Akçakale ilçesinde yaşayan, ekonomik durumları nedeniyle ev kiralayamayan 25 Suriyeli aile, Turgut Özal Mahallesi'ndeki boş alanda kendi imkanlarıyla çadır kurdu.

Bulundukları olumsuz şartlara rağmen Suruç Konaklama Tesisleri'nde barınmayı kabul etmeyen sığınmacılara, hayırseverler destek oluyor.

Suriyeli Emel Kellavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 ay önce Beşşar Esed güçlerine ait uçakların bombaladığı Humus'tan Deyr'uz Zor'a kaçtıklarını ancak orada da DAEŞ baskısıyla karşılaşınca Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Kampa gitmek istemedikleri için kendi imkanlarıyla kurdukları çadırda yaşamlarını sürdürdüklerini anlatan Kellavi, "Eşim iş bulamadığı için çadırda yaşamak zorunda kaldık. Tuvaletimiz, suyumuz, elektriğimiz yok. Burada yaşamak çok zor ancak elimizden gelen başka bir şey bulunmuyor. Hayırsever kişi ve kuruluşlar bize yardım ediyor, Allah onlardan razı olsun." diye konuştu.

Mervan Ferhan ise çadırda hayırseverlerin yardımıyla yaşadıklarını, yetkililerden destek beklediklerini ifade etti.

AA

Gündem Haberleri

78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler
Deprem bağışları mercek altında! Ahbap'a en yüksek bağışı yapan ünlüler belli oldu
Giza Piramitleri'nin Yasaklı Zirvesinde Bakın Ne Bulundu!