Suriyeli yetimlerin yüzünü güldürdüler

İHH, İdlib'de 500 yetim için eğlence programı düzenledi, hediyeler dağıttı

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin İdlib kenti kırsalındaki Dana kasabasında düzenlenen etkinlikte 500 Suriyeli yetim doyasıya eğlendi.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, vakıf tarafından nakdi yardımlarla desteklenen yetimlerin her zaman yanında olduklarını söyledi.

İdlib kentine yönelik saldırılar nedeniyle zor günler geçiren yetimler için etkinlik düzenlediklerini anlatan Tosun, "Sivil yerleşim yerlerine yönelik hava saldırılarında ciddi bir artış oldu. Bu nedenle çocuklar kabus dolu günler geçiriyor. Yaşadıkları bu psikolojiyi üzerlerinden atabilmeleri için Dana kasabasında 500 yetimin katılımıyla bir moral etkinliği yapıldı. Yetimlerimiz çeşitli oyun ve yarışmalarla gönüllerince eğlendiler. Dağıttığımız hediyelerle mutlu oldular. Suriye'de her şeye rağmen çocuklar gülüp oynamayı hak ediyor. Biz de çocukların tebessümlerine ortak oluyoruz.'' diye konuştu.

Tosun, İHH İnsani Yardım Vakfının, Suriye’nin İdlib kenti merkez ve kırsalında 6 binin üzerinde yetim çocuğu desteklediğini kaydetti.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü