Suriyeli öğretmenlere yeterlilik sınavı

Reyhanlı ilçesinde Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda görev alacak Suriyeli öğretmenler için yeterlilik sınavı yapıldı

HATAY (AA) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Suriyeli öğrencilere ders verecek öğretmenlerin belirlenmesi için yeterlilik sınavı yapıldı.

Reyhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yapılan sınav için oluşturulan komisyonda Türk ve Suriyeli uzman eğitimciler katıldı.

Suriyeli öğrencilerin eğitim göreceği okullarda görev alacak öğretmenler için yapılan yeterlilik sınavına 20 Suriyeli öğretmen girdi.

Adaylara, kapalı zarf içerisinde 5 soruya sözlü olarak cevap verilmesi istendi.

Komisyon adayların, diploma, alan bilgisi ve kısa ders anlatımlarına göre değerlendirme yaptı. 18 kişinin sınavı kazandığı belirtildi.

AA

Gündem Haberleri

Dilovası tek çatı altında toplanıyor
ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI