Suriyeli öğrencilerin karne sevinci

Osmaniye'deki konaklama tesisinde kalan Suriyeli öğrenciler çadır kentteki okullarında karne heyacanı yaşadı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de yaklaşık 10 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı çadır kentte kurulan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören öğrenciler karnelerini aldı.

Osmaniye Konaklama Tesisleri'nden sorumlu Vali Yardımcısı Muammer Balcı, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Müdürü Osman Şengel'in de katıldığı törenle karnelerini alan öğrenciler eğitim sezonunu tamamlamanın sevincini yaşadı.

Vali Yardımcısı Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konaklama tesisinde eğitim gören Suriyelilerin her türlü ihtiyacının karşılandığını belirterek, öğrencilerin başarılı bir eğitim sezonu geçirdiklerini söyledi.

AFAD İl Müdürü Şengel de tesiste bulunan geçici eğitim merkezinde 50 derslikte 100'ü Türk, 78'i Suriyeli öğretmenle okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede bin 411 öğrencinin eğitim gördüğünü ayrıca TÖMER ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kurslarda eğitim verildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından bin 51'i okul öncesi ve ilkokul, 360'ı ise ortaokul ve lisede eğitim gören Suriyeli öğrenciler karnelerini Vali Yardımcısı Balcı, AFAD İl Müdürü Şengel, Osmaniye Konaklama Tesisleri Müdürü Ekrem Küpelioğlu ile okul müdürü ve öğretmenlerinin elinden aldı.

AA

Yerel Haberleri

Geleceğin mühendislerine mavi derinliklerden kariyer çağrısı
NEÜ’den Rusya’da Dev İş Birliği: İnşaat Mühendisliğinde Yeni Dönem
Karapınar’da kamyon ile minibüs çarpıştı: 4 yaralı
3 GÜNDÜR KAYIPTI, SAĞ BULUNDU
KONYA'DA BÜYÜK NARKOTİK OPERASYONU