Suriyeli çocukların "bayramlık" sevinci

Ülkelerindeki iç savaşta anne ya da babasını kaybeden 170 Suriyeli çocuğa bayramlık hediye edildi

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından ülkelerindeki iç savaşta anne veya babalarını kaybeden Suriyeli çocuklara, ayakkabı, kıyafet ve oyuncak dağıtıldı.

Platform tarafından her hafta sonu düzenlenen Suriyeli yetim ve öksüz çocuklara yardım etkinlikleri kapsamında, Viranşehir ilçesindeki konteyner kentte kalan 170 çocuk Ramazan Bayramı öncesi sevindirildi.

Minibüslerle Paşabağı Mahallesi'ndeki Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Yardım Mağazası'na getirilen çocuklar, gönüllülerin yardımıyla buradan diledikleri ayakkabı ve kıyafetleri seçti.

Hayırseverlerin yakından ilgilendiği çocuklar, oyuncaklarını alıp yemek yedikten sonra araçlarla çadır kentte götürüldü.

Mağaza sorumlusu Veysel Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesi mazlum çocukları bu şekilde sevindirdikleri için mutlu olduklarını belirtti.

Hayırseverlerin desteğiyle bu işleri gerçekleştirdiklerini anlatan Toprak, bayram sonrası çalışmaların devam edeceğini aktardı.

Yeni kıyafet ve oyuncaklarına kavuşan Suriyeli çocukların ise mutlu oldukları gözlendi.

AA

Kültür Sanat Haberleri

'Acı(n)mak için Değil, Anlamak için Down Sendromu Tarihi' kitabını Şule Uzel anlattı
BU YIL İLK KEZ KARAMAN'DAN BAŞLADI
PAPA BİR GELDİ PİR GELDİ
TÜRKİYE ARTIK KÜRESEL SAHNE
Kurtlar Vadisi müzikleri çalıntı mı yoksa esinlenme mi?