Suriyeli çocuklar 23 Nisan'ı kutladı

Hatay'da konteyner kentte kalan Suriyeli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Türk arkadaşlarıyla birlikte kutladı

HATAY (AA) - Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki YİBO konteyner kentinde kalan Suriyeli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Türk çocuklarla birlikte kutladı.

Kamp Eğitim Koordinatörlüğü ve Türk Kızılayı tarafından, konteyner kent içerisindeki futbol sahasında düzenlenen program, Suriyeli çocukların Türkçe şiir ve şarkı söylemesiyle başladı.

Türk ve Suriyeli öğrencilerin hazırladıkları dans ve tiyatro oyunlarının sahnelendiği programda, çocuklar, "Birlikteyiz" yazılı pankart da açtı.

Çuval, balon patlatma, sandalye kapma, yoğurt yeme gibi yarışmaların da yapıldığı etkinlik sonunda dereceye girenlere Yayladağı Kaymakamlığı tarafından hediye dağıtıldı.

Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, tüm çocukların bayramını kutlayarak, programda emeği geçen Türk ve Suriyeli öğretmenlere teşekkür etti.

Programı, Türk ve Suriyeli çok sayıda aile izledi.





AA

Gündem Haberleri

PKK-YPG İSRAİL'DEN FENA AYAR YEDİ
Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor